Kategorier
Dagbok

Påskdagen den 17 april

GLAD PÅSK PÅ ER ALLA! Fastan är över. Idag är Jesus uppstånden! Han offrades för våra synders skull, för att vi skulle bli förlåtna alla våra mänskliga tillkortakommanden som vi kämpar med. Han föddes för att visa på ett annat sätt att leva än att ge hän åt högmod, girighet, vällust, avund, frosseri, vrede och lättja. Dog dock för att det är så svårt för oss att klara utav att inte bete oss illa i tanke, ord och handling. Guds offrande av sin son gav oss en chans till att få leva i Himlen så småningom.

Linnéa är konstnären bakom detta verk.

Själv så överträder jag dessa i olika grad och mer eller mindre varje dag. I natt har jag brottats med ilska och hat. Tror inte att Gud tyckte i natt att mina tankar om att personalen på arkitektbyrån ABAKO och de inblandade politikerna skulle drabbas av att ha känslor och att deras själar skulle låsas in i de nya byggnaderna för psykiatrisk vård så länge som det krävs för att deras själar ska förlåtas den elakhet de nya delarna av sjukhuset med. Det känns som om det i natt inte räckte med att en Jesus dog för mina synder, behövdes en hel flock av Jesusar för att mina hatiska tankar skulle förlåtas. Å andra sidan så har jag inte någon makt, medans arkitekterna som byggt en byggnad för psykiatrisk vård som är så nedvärderande, icke tillgänglig för funktionsvarianter, stigmatiserande, förnedrande och byggd utan någon som helst utsikt hade möjligheterna att verkligen göra byggnader som stimulerade till tillfrisknande. Det finns inte en chans att någon blir friskare i de lokalerna. Bland annat har de byggt små glasburar där det är tänkt att en person kan sitta och till exempel rita eller pussla. I glasburarna finns det 2 extremt oergonomiska stolar och 1 litet soffbord. Alla kan titta på en när man sitter i glasburen. Man är mindre värd en en apa för de som skapat detta dyra fängelse. De har byggt hela byggnaden utan en enda toalett för personer med rullstol. De har köpt in sängar för 150000kr styck som inte någon person med lite ostadighet (som tex vid abstinens) eller funktionsnedsättning kan använda. Vanliga sjukhussängar kostar runt 25000kr. De har byggt hela byggnaden lekandes med teknisk utrustning så som att man som patient inte ens får bestämma över belysningen i rummet. De har byggt hela byggnaden på gamla tankar om att personer med psykisk ohälsa är fysiskt helt friska, obotbara och farliga, punkt.

Försökt i natt att arbeta med mig själv. Att genomlida den enorma smärtan som det för mig innebär att jag inte kan påverka dessa byggnader där ABAKO slösat med skattemedel och skrattar åt sådana som mig när de dricker champagne-frukost. Det värsta är att de inte någonsin kommer behöva psykiatrisk vård för de har inte mycket till känslor. De är maktmänniskor, mini-Putins. Så jag hoppas att det finns ett helvete där de och andra maktmänniskor får se hur mycket de förstört innan de blir förlåtna och får komma till Gud. Själv lär jag ju hamna där enbart utav att tänka såsom jag gjorde i natt.

Arbetade som sagt igenom ilskan som kommer utav att bli förnedrad och förtryckt på det hopplösa viset. Det gick många timmar av inre smärta och förnedring och sorg utav att se sanningen i vitögat. Försöker vända maktlösheten till att se de positiva bitarna som det kan innebära för mig. Försöker inse att den striden inte är min för den går ändå inte att vinna. Försöker vända maktlösheten till att istället kunna bidra och ge på annat håll. Försöker använda min ilska byggd på att det ABAKO gjort är riktigt fel, riktigt elakt, till att påverka någonting som jag kan påverka. Det är inte lätt, men vet att Gud finns att Hens son offrades för kärleken att anden kan fylla mig med att vara behövd på annat håll om jag väljer att kämpa för kärleken, för den goda sidan, för oss längst ner i samhället.

Jag måste kämpa med korset som ledande stav alla dagar precis såsom jag kämpade med att bära korset när jag konfirmerades i Lerums kyrka.

Hoppas att du orkar med att kämpa för det goda idag!