Kategorier
Dagbok

Tisdagen den 27 september 2022

Hej!

Känner mig ovanligt utvilad trots en natt fylld med smärta och rädsla. Eller så är jag övertrött och ovetandes nöjd med tillvaron 😊. Fyllts på under helgen med både socialt, galet, städ och vila. Var extremt hjärntrött igår så de få teoretiska saker som jag gjorde på förmiddagen gick så där. Skulle bland annat beställa på apoteket och hade då en sådan tur så att när jag gick in på sidan så hade de just igår 10% för medlemmar. Detta glömde jag givetvis vid betalningen. Löste detta genom att beställa en omgång till. Till Mats stora glädje (bestämmer jag här och nu) så kommer han nu att behöva hämta två paket på Rasta i nästa vecka. Så om jag nu dör så kommer någon att ärva inte enbart ansiktskräm och schampo utan också mellanrumsborstar till tänderna. Hoppas att denna någon blir glad över 10 paket med mellanrumsborstar 😊.

PS! Det finns andra märken också! Ds!

I lördags var det så dags för säsongens första turnering i rullstolsinnebandy. Denna gång var i Göteborg så jag kunde följa med. Äntligen fick jag se min gubbe Mats ta planen i besittning och hjälp ett sådant bollsinne han har och en sådan självklarhet han raljerar med alla inblandade och rullar omkring på planen.

Mats och Wilton bland annat.

De andra i Halmstads Penguins är också görduktiga. De är verkligen riktigt duktiga allihop på olika sätt, men tyvärr så hinner de inte spela sig samman innan tävlingarna då flera utav de (bland annat Mats) bor för långt ifrån. Säger inte att de är duktiga för att de kanske läser denna blogg utan även folk på läktaren som inte visste vem jag var, sa samma sak. Det roliga med detta är att de var det enda laget som blir bättre för varje match 😊. Tyvärr så mötte de det nästan bästa laget sist Göteborgslaget Invalidos och förlorade då med 38–2. (Egentligen 38–1, men 1 mål skulle enligt reglerna inte räknas som mål, men alla inklusive domarna tyckte att det skulle räknas 😊.) Mats var den som ställde till det mest utav alla spelarna. Han var den ende som blev utvisad. Å andra sidan gjorde han ett mycket snyggt mål tack vare den höga klubban som fick honom utvisad. Han gjorde det snyggaste lång-skottet och det var han som gjorde målet som inte räknades. Det målet tvingade domaren att pausa matchen för bollen hamnade så konstigt så domaren var tvungen att läsa på i lagboken… Dessutom så hade han och Wilton en bra teknik på att teka. Mats tjötade motståndaren förvirrad och Wilton gjorde riktigt bra tekningar.

Här var ”gåbenta” ovanligast.

Att vara tillsammans med så många andra i rullstol var som alltid underbart. Det brukar vara som att man först inte förstår hur mycket det gör att alla andra är i ögonhöjd och att alla andra rör på sig på liknande sätt. Det blev som det brukar i liknande situationer nämligen förvirrat för det blir lite trångt så fort som man ska förflytta sig och så använde ju alla andra den enda anpassade toaletten och så åkte ju alla andra hissen, men rätt snabbt kommer man in i ett flyt. Insåg dagen efter hur mycket friskare jag kände mig, trots ont överallt efter den långa lördagen, och hur jag omedvetet snappat upp knep i hur att förflytta mig, bära, lyft etcetera. Det är fascinerande hur vi människor per automatik efterapar varandra. Vi är flockdjur mer än vad vi vill erkänna, men alla är vi unika och allas våra unikum behövs, så även ditt.

Abbas och sponsorer. Extra fint med företag som sponsrar de små idrotterna. Halmstad sponsras bland annat utav Decon. Decon har bland annat gjort min Infinity, en eldriven påhängsmotor till rullstolen som VG varit snälla att kosta på mig.

Det där med unikum blir extra tydligt när så många med samma intresse träffas. Inte bara det faktum att vi alla går med rullstol, mer eller mindre utav olika anledningar utan också alla som ställer upp runtomkring av olika skäl. Det var en sådan positiv känsla att sitta i en träningsanläggning som fylldes med positiva vibbar på grund utav turneringen och på grund utav andra aktiviteter som pågick samtidigt. Tänk alla sponsorer, domare, ledare, spelare, familjer, vänner och övriga som fanns där enkom för att för en stund fokusera på ett positivt intresse. Övriga världens ondska försvann för några timmar. Speciellt när jag tänkte på hur det i nästan varje lite by vi hade passerat på vägen från Falköping till Göteborg hade någonting på gång (Konst-natten i Falköping till exempel.) och att det i nästan varenda idrottsanläggning i hela Sverige pågick någonting.

Bra motton för alla!

Det finns godhet och positiviteter trots allt!

Hoppas att du både får och ger positiviteter idag!

Marie