Kategorier
Dikter

Dikt Smärta

Smärta, ett ord som sägs med sorg, tyngd och insikt om livets svåra. Smärta ett ord som inte alltid sägs, men som grå oss att bli undvikande det som smärtar.

Smärta är en del av att leva. Smärtan finns där alltid som ett tyngande ankare på våra liv. En ankare som dämpar vår glädje, bromsar vår nyfikenhet och skymmer vår lust. Smärtan bleknar av tiden, men försvinner aldrig helt. Smärtan hamnar längre bak i minnet då ny smärta fyller på. smärtan omaktiveras av ny, påminnande smärta. Smärtan är det ok som alltid finns, som göra att vi alltid minns de mörka sidorna av livet.

Smärtan är den bästa av livs-ingredienser. Smärtan ger perspektiv och djup åt allt gott i livet. smärtan låter knoppen, som visserligen är vacker nog, att vecklas ut så att vi upplever hela den vackra blomman. smärta, den outhärdliga, ger dig den dimension som gör livet helt. Smärtan förstärker alla livets färger. Smärtan är den pusselbit i livet som du inte vill ha, men som du inte kan leva utan om du vill njuta livet helt, vackert och komplett.

Hoppas att du inte har för mycket smärta i ditt liv i dag! Marie