Kategorier
Dagbok

Måndagen den 7 mars

Hej! Kan inte annat än att fortsätta lite till med tankar kring kriget Ryssland-Ukraina. Min tanke kring varför är för att Putins regim utarmat Ryssland på behövliga naturtillgångar. I alla fall behövliga om man som han och övriga lyxlevande ryssar vill fortsätta med att leva i lyx.

Så här ser det ut på den Norska sidan om gränsen Norge – Ryssland i närheten av Kirkenes.
Så här ser det ut på den ryska sidan om samma gräns som på bilden ovan.
Det är uttömt mer eller mindre i Ryssland och förstört.

Alltså måste Putin precis så som Karl den XII och liknande egoistiska despoter ta mer länder, mer mark som de kan dränera på djur, natur och människor.

Ryssland har den lägsta livslängden på länge, länge. Putins upprop till människor som inte har de bästa förutsättningarna för bra liv, var att de skulle leva hälsosammare. Det är ungefär som när drottningen av Frankrike, Marie-Antoinette tyckte att de fattiga kunde äta kakor om det nu var som så att de inte hade bröd.

I sorgen över kriget finns för mig oxå en rädsla för egen del. När Putin tagit Ukraina så att Ryssland får tillgång till Svarta Havet och dessutom ukrainare att använda som det behagar för att få de rikas tillvaro i Ryssland att fungera så står ju Finland, vi och Norge på tur. Våra länder är de som står på tur att skövlas.

Var i kyrkan i torsdags och där var det en tjej som sjöng en låt vars text stämde otroligt bra in på situationen med kriget. Hon höll inte ihop utan tårarna tog över. Det var vad jag behövde. Någon som gjorde så att mina tårar som hade fastnat kom loss. Att få sörja och erkänna rädslan för det som nu händer var vad jag behövde och behöver. Annars så skulle jag fastna i rädslans grepp, inte bli kreativ ej heller kunna ge och kunna skicka vidare. Dessutom behövde tårarna få rulla för att jag oxå skulle våga ställa mig frågan ”Hur vill jag ha mina sista dagar när Putin vänder sitt krigsmaskineri mot oss?”. Svaret blev oväntat. Jag vill ha en vanlig, men lite lyxigare vardag. De sista dagarna här på jorden vill jag ha fylld av god samvaro med Mats och Mellby, njuta av naturen, äta gott, lösa korsord, träna, se på teve, enbart få lov att vara utan för stora krav. Dessutom hoppandes och bedjandes för att vi alla förlåtes och därmed få komma till Guds famn i himlen.

HOPPET ÄR DET SISTA SOM SVIKER! Tänker be för att kriget tar slut redan i nästa suck. Tänker försöka förbättra mig en suck i taget. Tänker leva mitt liv en suck i taget. Tänker åka till Sahlgrenska och byta sond i dag och be för att, som de säger här i Falköping, allt ordnar sig…

Ber för att du och världen får en så fredlig dag som möjligt idag! Marie